Prima pagină. Pagina cu produse. Despre e-mistic. Informaţii de contact.
 
 
BibleExplorer v1

BibleExplorer este o aplicaţie care conţine textul Sfintei Scripturi (varianta ortodoxă a Sf. Sinod al BOR, cel mai probabil o varintă din anii 198*) în format electronic, precum şi diverse facilităţi pentru citirea şi studierea ei. Textul propriu-zis a fost îmbogăţit cu comentarii la diverse versete sau fragmente şi introduceri la Sf. Evanghelii, Epistole şi Apocalipsă care sunt, majoritatea, extrase din versiunea Noului Testament revizuită şi comentată de ÎPS Bartolomeu Anania. O contribuţie importantă la comentariile de la Faptele Apostolilor are părintele Vasile Câmpean.

Softul oferă posibilitatea adăugării de note la versete şi conţine un istoric al cărţilor deschise şi un motor de căutare; căutarea poate fi simplă ("quick search"), doar în pagina deschisă ("in page"), sau complexă ("advanced search"), în întreg textul Bibliei. De asemenea, se pot deschide şi două texte concomitent, împărţindu-se pagina, vertical sau orizontal, dimensiunile celor două pagini putând fi modificate.

Informaţii detaliate despre funcţionalităţile programului şi modul de utilizare se găsesc în help-ul (ghidul) care-l însoţeşte.

Screenshots

Pentru a vă face o idee despre modul cum arată programul puteţi folosi capturile următoare.
      

Download

Programul a fost dezvoltat folosind mediul de dezvoltare Java (de la Sun Microsistems), de aceea pentru a rula programul aveţi nevoie de Java Runtime Enviroment minim versiunea 1.4.2. Pentru download sunt disponibile două variante: prima care conţine şi JRE 1.4.2, iar pentru cei care au deja instalat JRE 1.4.2 sau superior există variata fără JRE, motiv pentru care această variantă este mai redusă ca dimensiuni (în funcţie de platformă până la de 3 ori mai mică). Dacă nu ştiţi ce versiune să alegeţi, descarcaţi-o pe cea cu JRE.

Pentru utilizatorii de Windows 7 sau Vista (și nu numai) vă recomand să descărcați versiunea 1.0.1 care a rezolvat bug-ul legat de selecția textului de asemenea este rezolvat și cel de instalare. Aveastă versiune necesită Java 6 (1.6).

    cu JRE  
Windows be-1.0.1-win-jre.exe (~19 MB)
Linux be-1.0.0-linux-jre.bin (15.7 MB) be-1.0.0-linux.bin (4.4 MB)
Java-Platforms*   be-1.0.0.jar (4.3 MB)

* Orice platformă care suporta Java 1.4.2: Mac OSX, Solaris etc, cu excepția versiunii 1.0.1 care suprtă doar Java 1.6.

ATENŢIE
La instalarea programului o să primiţi un mesaj de avertisment în care sunteţi anunţaţi despre kit-ul de instalare că fost creat cu o versiune licenţiată, dar neînregistrată a programului "InstallAnyware Now", pentru a continua folosiţi butonul OK.
Programul a fost testat pe Windows şi Linux.

Dacă doriţi noi funcţionlităţi s-au doriţi să participaţi la dezvoltarea (dacă aveţi cunoştinţe de programare de preferat limbajul Java) versiunilor viitoare mă puteţi contacta.

Acest program a fost dezvoltat în limbajul Java cu (IDE) IntelliJ IDEA, oferit cu generozitate de firma (producătoare) JetBrains, fapt pentru care le mulţumesc.

 
Get IDEA! Jaguard